Keresés
Egyéni keresés
Wikipedia

Barlang
Barlangnak nevezzük a Föld szilárd kérgében, természetes úton létrejött, 2 méternél nagyobb, ember által járható üregeket.

Barlangfürdő
A Barlangfürdő egy melegforrások fölött emelkedő barlangban kialakított fürdőhely Miskolctapolcán. Miskolc egyik leglátogatottabb turistalátványossága.

Barlangrajz
A barlangrajzok vagy barlangfestmények az őskor művészetének a termékenységistennők mellett leghíresebb, legismertebb emlékei.

Barlangi medve
A barlangi medve (Ursus spelaeus) a medvefélék családjának egy kihalt faja, amely kb. 250-300 000 éve jelent meg a pleisztocén kori Európában és a legutóbbi jégkorszak, a Würm-glaciális végével tűnt el, mintegy 10 000 éve.

Barlangvilág
A Barlangvilág (az akkori szóhasználattal élve: népszerű barlangtani folyóirat) az 1926-ban alakult önálló Magyar Barlangkutató Társulat lapja volt a már hagyományokkal rendelkező Barlangkutatás mellett.

Barlanglakás
A barlanglakás vagy sziklalakás emberi lakótérként kialakított, hegy- vagy domboldalba vájt mesterséges, esetleg emberi munkával átalakított természetes barlang.

Barlangászat
A barlangászat egy sporttevékenység, amelyet a barlangokban a barlangászok végeznek.

Barlangi oroszlán
A barlangi oroszlán (Panthera spelaea) a macskafélék családjának egy kihalt faja, amely a pleisztocén idején élt Eurázsiában és a Würm-glaciális végével tűnt el, mintegy 10 000 éve.

Barlangi vakgőte
A barlangi vakgőte (Proteus anguinus) a kétéltűek osztályába a farkos kétéltűek (Caudata) rendjébe és a kopoltyús gőtefélék (Proteidae) családjába tartozó Proteus nem egyetlen faja.

Barlangkutatás (folyóirat)
A Barlangkutatás – Höhlenforschung az 1913. február 20-án Szakosztállyá alakult Magyarhoni Földtani Társulat Barlangkutató Szakosztályának önálló, kétnyelvű (magyar-német) szakfolyóirata volt.Link AjánlásOldaltérképBannerekAdatvédelemFAQEmail

Weblink.hu © 2015