Keresés
Egyéni keresés
Wikipedia

Postabélyeg
A postabélyeg (a köznapi szóhasználatban egyszerűen bélyeg), általában kis méretű, színes rajzolatú értékjegy, amelyet postai küldeményekre ragasztva bérmentesítésre használnak.

Bélyeggyűjtés
A bélyeggyűjtés a postabélyegek gyűjtésével foglalkozó tevékenységet jelenti. Egyike a világ legnépszerűbb hobbijainak.

Bélyegblokk
A bélyegblokk (vagy egyszerűen blokk) olyan postai értékcikk, amely elsősorban bélyeggyűjtés céljára, nem postai szükségletből készül.

Bélyegmúzeum
A Bélyegmúzeum Európa egyik legnagyobb bélyegtörténettel, filatéliával foglalkozó közgyűjteménye. Önálló múzeumként 1930 óta működik.

Bélyegkatalógus
A bélyegkatalógus kereskedelmi forgalomba került, illetve forgalomban levő bélyegeket bemutató és árukat (értéküket) közlő kiadvány.

Bélyegcsipesz
A bélyegcsipesz a bélyeggyűjtési kellékek egyike, ami a postabélyegek sérülés nélküli megfogására és vizsgálatára használható.

Árverés
Az árverés egy olyan adásvételi eljárás, mely során a legkülönbözőbb árukat kiálthatják ki eladásra és a beérkezett licitek közül a legmagasabb ajánlatot tevő vásárolhatja meg a jószágot: terméket, szolgáltatást, vagy jogot.

Bélyeggyűjtési kellék
A bélyeggyűjtési kellék olyan eszköz, amely a bélyeggyűjtői tevékenységhez tartozik, illetve arra szolgál, hogy megkönnyítse a filatéliai munkát.

Bélyegszakértő
A bélyegszakértő olyan bélyeggyűjtő, aki szakterületén olyan fokú filatéliai tudásra tett szert, hogy a bélyeg (illetve filatéliai dokumentum) valódiságát megbízhatóan meg tudja állapítani.

Bélyeg a bélyegen
A bélyeg a bélyegen filatéliai kifejezés, mely olyan bélyegábrát jelöl, melynek fő-, vagy mellékmotívuma egy vagy több, korábban már megjelent bélyeg.Link AjánlásOldaltérképBannerekAdatvédelemFAQEmail

Weblink.hu © 2015