Keresés
Egyéni keresés
Wikipedia

Építőipar
Az építőipar azon iparágak gyűjtőneve, melyek az épített tereket hozzák létre a társadalom számára. Számos részterületre bontható az épített tér helyzete (magas- és mélyépítészet), a közösségi terek jellege (városépítészet), a tereket és épített egységeket összekapcsoló közművek (közműépítés, műtárgyak, utak és vasutak építészete) és a kulturális jellege (műemlékvédelem) alapján is.

Építőmérnök
Az építőmérnök olyan foglalkozás, amely az angol Építőmérnöki Társaság 1828-as alkotmánya szerint „a természet erőforrásait az emberiség kedvére és hasznára fordítja”.

Építészet
Építészetnek nevezzük azt a tevékenységet, amely épületek és építmények létrehozására, tágabb értelemben az épített környezet alakítására irányul.

Építő programtervezési minta
A számítógép-programozásban az építő programtervezési minta egy létrehozási minta. Az Absztrakt gyár és a Gyártó metódus programtervezési mintákkal szemben, melyek célja a többalakúság alkalmazása, az építő minta célja, hogy alternatívát találjon a teleszkópos konstruktor anti-mintára.

Építőanyagok impregnálása
Az építőanyagok impregnálása egy több évszázados múltra visszatekintő impregnálási eljárás, amelynek célja az építmények állagának az időjárás káros hatásaitól (főleg a nedvességtől) való megóvása.

Kínai lépcsőscsiga
A kínai lépcsőscsiga (Epitonium scalare) trópusi tengerekben élő ragadozó csigafaj, melynek háza valamikor értékes ritkaságnak számított.Acél- és Fémszerkezetes Ház

Link AjánlásOldaltérképBannerekAdatvédelemFAQEmail

Weblink.hu © 2015